Roaccutane fiyatı ne kadar? Bu soru ilaç alınmadan önce kişiler tarafından sorulabilir. Eğer aşağıdaki tabloya bakarsanız, Roaccutane fiyat hakkında bilgi alabilirsiniz.
Yıllara Göre Roaccutane Fiyatı | Roaccutane Fiyatı |
Roaccutane Fiyatı 2023 | 213,24 TL |
Roaccutane Fiyatı 2022 | 210,15 TL |
Roaccutane Fiyatı 2021 | 92,90 TL |
Roaccutane Fiyatı 2020 | 79,15 TL |
Roaccutane, her eczaneden temin edilebilir. Ancak bu durum bilinçsiz bir şekilde kullanabileceğinizi göstermez. Her ilaçta olduğu gibi bazı yan etkileri vardır.Dolayısıyla sağlık sorunlarınız bulunuyorsa ilk olarak doktora giderek, muayene olmanız gerekir.
Roaccutane prospektüs içerisinde bileşenler mevcuttur. Buna göre etkin maddesi İzotretinoin’dir. Yardımcı maddeleri ise aşağıda görüldüğü gibidir;
Eğer etkin ya da yardımcı bileşenlerine karşı alerjiniz bulunuyorsa alınmaması gerekir. Ayrıca hamile ve emziren kadınlar da kullanmamalıdır.
Roaccutane kullanımı doktorların reçete ettiği şekilde kullanılmalıdır. Bunun dışına çıkılmamalı; hekim tarafından bahsedilmediği sürece değiştirilmemelidir. Prospektüs bilgilerine göre ağızdan tok karna alınmalıdır. İçecek ile ya da yemekle birlikte, bütün halde yutulur.
Normalde başlangıç dozu, vücut ağırlığı başına günde 0,5 mg’dır. Örnek olarak 70 kg ağırlığında olan biri, günde 35 mg’lık dozlar ile tedaviye başlar. Kapsüller de tok karna, günde 1 ya da 2 kere alınır. Genellikle tedaviler 16 ile 24 hafta arasında devam etmektedir.
12 yaşından küçük çocuklar için kullanımı uygun değildir. 12 yaşından büyüklerde ise ergenlik dönemine gelinmiş olunmalıdır.
Roaccutane, akne tedavilerinde verilen ilaçlardan bir tanesidir. Ancak tüm ilaçlarda olduğu gibi bir takım yan etkileri de yer almaktadır. Bu nedenle bilinçsiz bir şekilde alınmaması gerekir. Prospektüs bilgisine göre yan etkileri şöyledir;
Bunların dışında Roaccutane yan etkileri arasında farlı durumlar da vardır. Dolayısıyla bilinçsiz bir şekilde almamanız şarttır. Eğer yan etkiler gözlemlenirse, en kısa sürede doktora gidilmesi gerekir.
Roaccutane 20mg ilaç prospektüsüne buradan göz atabilirsiniz.
ROACCUTANE kullanırken, A vitamini takviyesi veya tetrasiklin (bir antibiyotik çeşidi) almayınız veya akne için herhangi bir cilt tedavisi görmeyiniz. Nemlendirici ve yumuşatıcılar (su kaybını önleyen ve cilde yumuşaklık veren cilt kremleri ve preparatlarını) kullanabilirsiniz.
Roaccutane ve etken maddesi İzotretionin olan içeren ilaçlar, derinin yağ bezlerinin sayısını azaltır ve deriyi inceltir.
Bir cevap yazın